רגע לפני שאתם מתחילים להתארגן למעבר הדירה, ואימת האריזה מתחילה לחלחל פנימה, הנה כמה טיפים מועילים ויעילים שיהפכו את האריזה, אם לא לשמחה יותר, לאפקטיבית בהרבה יותר.
היערכו מראש
אריזה היא תהליך לא קצר. קחו את העובדה הזו בחשבון והיערכו לכך מספיק זמן לפני המעבר. ההיערכות צריכה לכלול את החומרים לאריזה, כמו קרטונים, רצוי בגדלים שונים, ניירות אריזה וניילון לחפצים השבירים (פצפצים). כמובן לא לשכוח להכין כמות נאותה של נייר דבק (סלוטייפ), וזכרו שבמקרה הזה הפתגם של "להסתפק במועט" לא עובד. הכינו הרבה דבק. כמו כן הכינו טוש טוב ועבה, בו תשתמשו כדי לכתוב על כל ארגז מה הוא מכיל ולאיזה חדר בבית הוא מיועד.
אם אתם לא רוצים להשקיע בקניית קרטונים, זכרו בכל הליכה לסופרמרקט, או לחנויות אחרות, לבקש מהם קרטונים. היתרון בקרטונים של מקומות כמו מרכולים הוא שהם במצב טוב ומגיעים בגדלים שונים.
אורזים, עוברים
כל מעבר לדירה חדשה מביא עמו התרגשות לקראת המקום החדש שהולך להיות הבית שלכם, אבל לפני שאתם מתמקמים בבית החדש צריך לעבור את אחד השלבים הלא פשוטים והמייגעים והוא אריזה למעבר דירה, בין שלל הסידורים, ההכנות וכמובן, הבירוקרטיה הנצחית, הוא האריזה. לא פשוט להכניס חיים שלמים לתוך ארגזים, להחליט מה חשוב ומה פחות ובעיקר לפנות לכך זמן. כדי שהתהליך יהיה קל ככל האפשר, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתנהל נכון ובצורה מסודרת:
היו מסודרים ושיטתיים
כדי לא להתפזר (ולהתייאש), ארזו באופן שיטתי, מתחילים בחדר אחד, מסיימים אותו ועוברים לחדר הבא. בכל חדר השאירו ארגז אחד פתוח, ובו ארזו את החפצים שישמשו אתכם עד למעבר, למשל בגדים, הלבשה תחתונה, נעליים, מגבות, תכשירי טיפוח וכדומה. ביום האחרון פשוט סגרו את הארגז ממנו שלפתם את הפריטים עד למעבר.
אריזה חכמה
אחת השיטות לאריזת בגדים היא להשכיר מחברת ההובלה מתקן תלייה. זהו מתקן עליו ניתן לתלות את הבגדים, ובכך לחסוך בזמן קיפול ואף להבטיח שהבגדים לא יתקמטו. יחד עם הנאמר, אם אתם עוברים בתקופת הקיץ, כדאי לארוז את בגדי החורף (או להיפך), כי ממילא אין לכם שימוש וצורך בהם בתקופה הקרובה. באופן זה תהיה גם הפרדה נכונה בין הבגדים לפי העונות. את הבגדים הארוזים ניתן לאחסן בתוך שקיות אשפה גדולות, אולם רק לאחר שווידאתם שקניתם את השקיות הכי חזקות שישי בנמצא, כדי להבטיח שלא ייקרעו בהובלה.
אריזת מוצרים כבדים
אריזה של פריטים כבדים, למשל כמות נכבדת של ספרים , סירים או כלי עבודה כבדים, צריכה להתבצע דווקא בארגזים קטנים. אמנם המובילים הם אנשי מקצוע המיומנים בנשיאת משקל כבד, אבל גם עבורם, סחיבה של קרטון ענק מלא בספרים היא משימה קשה ומאומצת, ולעתים אף יידרשו תוספת על קרטונים כבדים במיוחד.
אריזת פריטים שבירים
רוב הפריטים השבירים מרוכזים במטבח. אין ברירה, וחשוב לעטוף כל צלחת וכל כוס בנפרד. נסו לארוז את הכלים באופן צפוף ככל האפשר, למניעת מרווחים ביניהם, מה שעלול לגרום לשבירתם.
טיפ: השתמשו בכל מגבות המטבח שלכם, וגם מגבות רחצה, כדי לרפד את תחתית הארגזים ואף להפריד בין הכלים השונים באמצעותם. הם יעילים כמו ניילון פצפצים, לעתים אפילו אף יותר ממנו. זכרו שבניגוד לדעה הרווחת של שימוש בנייר עיתון לעטיפת כלי מטבח, מדובר בנייר לא ממש יעיל ומלכלך מאד.
טיפ נוסף: חשוב לזכור שהמובילים מגיעים עם ציוד משלהם. משמעות הדבר שהם אלו שיעטפו היטב פריטים שבירים כמו מסכי מחשב או מסכי טלויזיה ואף יוודאו שארגזים שמצויים בהם בקבוקים שמורים היטב. לכן, את מלאכת אריזת המסכים השאירו למובילים ואת ארגזי הבקבוקים השאירו פתוחים כדי שהם יראו את תכולת הארגז ויידעו לטפל בו כראוי, כולל הנחה שלו בראש הערימה ולא בתחתית שלה.
אריזת פריטים יקרי ערך
הכוונה היא לפריטים כמו תכשיטים, דרכונים וכדומה. מומלץ לארוז אותם בתיק אישי ולקחת אותו איתכם. בתוך אותו התיק זכרו לארוז גם פריטים שימשו אתכם בימים הראשונים בבית החדש, כמו כלי רחצה, מגבת, בגדי שינה וסט מצעים. ציידו כל אחד מבני הבית בתרמיל אישי ובו הפריטים הנחוצים שיהיו זמינים מיידית.
טיפ: אם אתם לא יכולים להתקיים בלי קפה, ארזו בתיק האישי גם צנצנת קטנה של קפה וכוסות חד פעמיות לשתייה חמה.
לא מתמודדים עם האריזה? יש פתרונות!
אם אילוצי החיים לא מאפשרים לכם להתפנות לאריה מסודרת, הדורשת היערכות של כשבועיים עד חוד שלפני המעבר, תוכלו להיעזר בשירותי אריזה שמציעות חלק מחברות ההובלה, או חברות ייעודיות למתן שירות זה. נכון שהדבר כרוך בעלויות נוספות, אולם באופן זה אתם חוסכים באובדן ימי עבודה, בטוחים שהאריזה מתבצעת באופן מקצועי כך ששלום הפריטים מובטח, ובעיקר, היא מתבצעת ביום המעבר עצמו, או יום קודם, מבלי ששגרת החיים שלכם תופר, עד למועד המעבר.